Het meest vooraanstaande wijngebied van Chili is Maipo Valley. Hier werden al in 1600 de eerste wijnstokken aangeplant en het staat inmiddels bekend als het gebied waar volle en krachtige wijnen vandaan komen met een aantrekkelijke fruitigheid.
Omdat de kwaliteit van de hele Tarapacá serie nog elk jaar groeit, wordt het steeds interessanter om de eenvoudigste wijn eens te proeven. Nu op dronk, het lekkerst tot ongeveer 2 jaar na de oogst. De vergisting vindt plaats in roestvrijstalen cuves bij een temperatuur tussen 25C en 28C om de fruitigheid te behouden.
Deze wijn is vooral in de koude wintermaanden als aperitief of zo bij een stukje kaas te drinken.
Krachtig van smaak, rond in de mond en een opmerkelijk droge smaak en afdronk. Strogeel van kleur met een intense geur van peer, citrus en honing.Jong gedronken is deze wijn strak droog en fris, in de loop van het jaar wordt de wijn ronder en rijper met meer concentratie en molligheid in de mond.